perjantai 4. lokakuuta 2013

TICA:sta FIFe:en

Tikrun valmistuminen käynnisti tapahtumaketjun, joka oli onnekas. Puolisoni huomasi, että kissan valmistuminen täytyy kuukauden sisällä ilmoittaa Kissaliitolle. Puhelinkeskustelun aikana kävi ilmi, että Kissaliitolta voi tilata vielä yhden ruusukkeen valmistumisen merkiksi. Minä siihen: "Joo, joo, joo!" Ruusukkeista on tullut uusi intohimoni, kissat eivät kylläkään voisi niistä vähempää välittää. No, pistin siis sähköisen valmistumisilmoituksen menemään Kissaliiton sivuilta. Liitosta tuli vastauksena, että Tikru täytyy tuoda Kissaliittoon, jotta sen valmistuminen voidaan rekisteröidä. Torstaina lähtivät siis postiin kopiot Tikrun sukutaulusta, transferista sekä rekkarista. Samaan syssyyn meni myös maksukuitti ruusukkeesta.  

Tikru on haettu Ruotsista ja se kuuluu SVERAK:iin. Tämä järjestö on osa FIFe:ä ja sen vuoksi kissan siirtäminen Kissaliittoon oli yksinkertaista. Bond taas on ihan toisenlainen tapaus, sillä se kuuluu TICA:an, joka on Yhdysvaltalainen järjestö. Selvisi nimittäin, ettei Bond voi FIFe:n järjestämissä näyttelyissä edetä nykyistä luokkaansa korkeammalle ellei se kuulu johonkin FIFe:n alaiseen järjestöön. Iski pieni paniikki. Kysyimme kuitenkin neuvoa Bondin kasvattajalta ja hän ohjasi meidät TICA:n sivuille. Sieltä etsimme lomakkeen, jolla saisimme Bondille sukutaulun aina Amerikasta asti. 

TICA:n maksukäytäntö näytti lievästi sanottuna epäilyttävältä, joten mailasimme sinne ja kysyimme, ottaisivatko he vastaan käteistä. "Yes we do, thank you," kuului vastaus. Kävin siis vaihtamassa ensimmäistä kertaa elämässäni rahaa Amerikan dollareihin. 

Kissaliitto vaatii neljän sukupolven kattavan sukutaulun ja TICA:lla oli tarjolla kolmen ja viiden sukupolven vaihtoehdot. Päädyimme siis tietysti viiden sukupolven sukutauluun. Tämä maksoi 50 dollaria, eli n.37 euroa. Lomake ja seteli lähtevät matkaan tänään. Toivotaan, että saamme sukutaulun mahdollisimman pian. 

Syy panikkiimme on lähestyvä Kuopion näyttely, johon olemme viemässä molemmat kissa lauantaipäivänä. Bondin siirto olisi siis mukava saada tehtyä ennen tätä. 

Loppuun kuvia nautiskelevasta Bondista:
12 kommenttia:

Mirkkukaroliina/Burmanhurmaa kirjoitti...

Kuopiossa nähdään :)

Maria kirjoitti...

Voi kun mukavaa :) Nähdäänpä siis siellä!

Ruudolf kirjoitti...

Aivan ihana tuo tassukuva :D Meillä on Karri vielä TICA:ssa. Mahtaa sinne jäädäkin :) Tosiaan, TICA:n maksut näyttävät kulkevan PayPal:in kautta? Tutkimatonta tulevaisuutta varten vinkattuna, PayPal on tosi turvallinen :) PayPal aika hyvin hyvittää ostokset takaisin, jos jää esim. ulkomaisen verkkokaupan tuotteet tulematta.

Maria kirjoitti...

Pitäisi tosiaan panostaa tuohon PayPaliin. Luottokorttimaksussa nimittäin pyydettiin kortinnumeroa ja vielä CVV-numeroa, "mitä ei missään nimessä kellekään saa antaa". Ottavat sitten tililtä "sopivakseen katsoman summan". Hmm, mikähän se sellainen on.. Onneksi ottivat kuitenkin käteistä vastaan.

Ruudolf kirjoitti...

Hmm.. En ole tiennytkään tuollaista suositusta CVV-numerosta. Olen sitä CVV:tä aika surutta kyllä käyttänyt sitä internetostoksissa :D Pikaisen Googlauksen perusteella sitä luonnehditaan tarkistusnumeroksi. Eli jos mahdollisella korttivarkaalla on sinun kortin numero kortin etupuolelta tiedossa, niin kortintarkistusnumero tarkistaa, että pystyykö kortin käyttäjä näkemään myös kortin takaosan.. Ja tarkoittaisikohan tuo "sopivaksi katsottu summa" valuuttakurssimuutosta..?

Maria kirjoitti...

Mies taas väittää kivenkovaa, että jos varas tietää CVV-numeron, kortin numeron, kortin viimeisen voimassaolopäivän sekä kortin omistajan nimen, niin rahat ovat vaarassa. "Sopivaksi katsottu summa" varmaankin viittasi siihen, onko hankkimassa kolmen vai viiden sukupolven sukupuun, mutta ohjeiden muotoilu oli jotenkin outo. Varmasti ihan rehellistä porukkaa on siellä, olen aina vaan ylivarovainen :)

Ruudolf kirjoitti...

Totta, jos varas tietää nuo asiat niin rahat kyllä lähtevät kävelemään tililtä. Koska tällöin varkaalla on kaikki tarvittavat tiedot ostoksen suorittamiseen normaalia kanavaa pitkin. Siksi kannattaa käyttää vain sellaisia palveluntarjoajia, joihin luottaa. Ja jos noihin luotettavien palveluntarjoajien palvelimiin tehdään tietomurtohyökkäyksiä, niin rahat omalla tilillä ovat vaarassa. Varmasti kyllä turvallisemppaa lähettää rahat käteisellä :) Kalliimpaa vain.

Ja joo, varmaan kyllä tarkoitti sitten noita sukupuita :)

Heidi kirjoitti...

Heips.

Kuten joku jo sanoikin, TICA (kuten monen muunkin puljun) käyttämä PayPal on erinomainen vaihtoehto maksamiseen. :)

Tämä juttu kiinnosti minua paljon juuri siksi, että oma kissani on rekisteröity myöskin TICAan, mutta koska TICA järjestää todella vähän näyttelyitä Suomessa (ja koko järjestö on minulle vähemmän tutumpi muutenkin), niin ajattelin kisuni siirtää FIFeen.

Oletko jo saanut tilaamasi sukutaulun? Entä oletko käyttänyt "kissansiirtoihin" tuota Kissaliiton "tuontikissan rekisteröintihakemusta"? Vaikka olen kysellyt asiasta ja kahlannut läpi jos minkämoista ohjetta, niin olen silti hieman pihalla asioista. :D

Heidi kirjoitti...

Fiksuna ihmisenä huomasin vasta nyt, että olitkin julkaissut erikseen merkinnän siitä, ettet vieläkään ole saanut sukutauluja, joten unohdetaan se kysymys. :)

Maria kirjoitti...

Hei!

Sukutaulua ei edelleenkään kuulu, koska TICA ei kuulemma ole rahaa eikä hakemusta saanut. Täytyy ilmeisesti maksaa koko homma uudestaan..

Tuontikissan rekisteröintihakemusta käytimme Tikrulle ja Kissaliitosta tulikin nopeasti tieto, että kissa on nyt rekisteröity. Kunhan saisimme Bondin sukutaulun voisimme lähettää samanlaisen hakemuksen myös sen osalta Kissaliittoon.

Jos sukupuu siis jo löytyy, on homma aika yksinkertainen. Kissaliittoon lähetetään alkuperäinen sukupuu sekä transfer (kopiot eivät käy, kokeiltu on). Tässä vielä linkki lomakkeeseen: http://www.kissaliitto.fi/site/media/2013/08/tuontikissa_13_1.pdf

Heidi kirjoitti...

Hyvä tietää. Tosin voi olla, että meidän tilanteessa Transfer-lomaketta ei tarvita (tai toivon todella hartaasti niin), koska nimeni on mahdollisesti omistajan paikalla jo kissan alkuperäisessä rekisterikirjassa. Tämä johtuu siitä, että kasvattaja tekee/teki rekisterihakemuksen vasta kissan oston jälkeen ja on mahdollisesti ilmoittanut jo tietoni Ticaan. Varmaksi en tätä tiedä, koska myös nämä paperit ovat edelleen Ticassa käsittelyssä.

Tosi kurja, jos joudut maksamaan tuon uudestaan. :/ Toivottavasti lähettämäsi kirjekuori kuitenkin palautuu sinulle aikanaan. Nyt ehkä kannattaisi kokeilla PayPal-maksua tai muuta vastaavaa. Siitä saa ainakin heti tositteen, että maksu on tosiaan lähetetty jne.

Miten muuten olet päässyt näyttelyihin Bondin kanssa, jos sitä ei ole Kissaliittoon rekisteröity? Tämä voi olla ihan uuno kysymys, mutta kun minulla ei näyttelykokemusta ole niin... ^^'

Maria kirjoitti...

Anteeksi kun vastaan vasta nyt. Kissaa voi näyttelyttää 10.luokkaan asti vaikka se ei kuulu Kissaliittoon. Sen jälkeen seinä nousee vastaan. Jos Bond saa viimeisen serttinsä Kuopiossa ja valmistuu, emme voi jatkaa näyttelyissä jos emme saa sitä siirrettyä Kissaliittoon.